Homemade Granola Bars – Barritas de Granola Caseras

Ingredientes:
1 taza de dátiles
1/4 taza de miel de maple
1/4 taza de mantequilla de mani
1 taza de almendras tajadas
1 1/2 tazas de avena
Chips o pedazos de chocolate
Preparación:
1. Procesa los dátiles en un procesador de comidas por 1 minuto.
2. Pon a tostar las hojuelas de avena y las almendras en un horno a 350F por 10-15 minutos.
3. Pon las hojuelas de avena, las almendras y los dátiles triturados en un cuenco grande. Déjalo a un lado.
4. Calienta miel y mantequilla de maní en una olla pequeña a fuego medio. Mezcla y vierte la mezcla en el cuenco con la avena y las almendras. Mezcla todo.
5. Prepara un molde para hornear de 8×8 pulgadas con papel parafinado. Pasa la mezcla de avena al molde. Usa tus manos y aplana la mezcla para que coja la forma del molde.
6. Cubre el molde con plástico y mételo a la nevera por 15-20 minutos.
7. Saca el molde de la nevera y usa un cuchillo para formar 9-10 barritas.
8. Guarda tus barritas en un recipiente hermético! Duran 5 días.
Ingredients:
1 heaping cup packed dates
1/4 cup maple syrup or agave nectar
1/4 cup creamy salted natural peanut butter or almond butter
1 cup roasted unsalted almonds, loosely chopped (I used slice almonds)
1 1/2 cups rolled oats
chocolate chips or chunks
Instructions:
1. Process dates in a food processor until small bits remain (about 1 minute). It should form a “dough” like consistency. (Mine rolled into a ball.)
2. Optional step: Toast your oats and almonds in a 350-degree F oven for 10-15 minutes or until slightly golden brown.
3. Place oats, almonds and dates in a large mixing bowl – set aside.
4. Warm honey and peanut butter in a small saucepan over low heat. Stir and pour over oat mixture and then mix, breaking up the dates to disperse throughout.
5. Once thoroughly mixed, transfer to an 8×8-inch baking dish or other small pan lined with plastic wrap or parchment paper so they lift out easily. (A loaf pan might work, but will yield thicker bars.)
Press down firmly until uniformly flattened.
6. Cover with parchment or plastic wrap, and let firm up in fridge or freezer for 15-20 minutes.
7. Remove bars from pan and chop into 10 even bars (or 9 squares). Store in an airtight container for up to a few days